Malta: balkons

Twee weken winterstop op Malta

Miniserie 2: balkons

In januari liep ik twee weken op Malta rond, meestal met camera. Malta is wereldberoemd om zijn balkons. De straten in de steden hangen er vol mee. Alle gebouwen op Malta zijn gebouwd met dezelfde honingkleurige kalksteen, die op het eiland zelf gewonnen wordt in één van de vele open steengroeves. Het landschap is dan ook van diezelfde kalksteen, dus de totale aanblik is nogal goudgeel. De enige kleur aan gebouwen is te vinden in het houtwerk van de huizen, zoals de balkons en de deuren. Althans, als ze een beetje onderhouden zijn. Maar vaak zijn de balkons intussen net zo beige als alles op het eiland.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Advertenties

2 gedachten over “Malta: balkons

Voeg uw reactie toe

  1. Dit is fantastisch al die gekleurde balkons en te lezen dat je herkent wie er woont of welke discipline zich ophoudt achter deze balkons. Nieuw en oud naast elkaar! Tanja zat jij zelf op een balkon……..ik zie een foto gericht op speelgoed museum die kun je op stelten hebben genomen of vanuit het balkon….!!?

    Like

    1. Dank. Jij riep ook meteen ‘balkons’, toen ik zei dat ik naar Malta ging. Voor mij geen stelten, geen balkon, maar een stukje hoger in diezelfde steile straat. Zou kunnen dat ik op klein bordestrapje voor een huis sta, dat weet ik niet zeker.

      Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Create a website or blog at WordPress.com

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: