Een recept voor appelgebak zonder bloem, omdat de verkrijgbaarheid van bloem op dit moment beperkt is. Althans in onze supermarkt en op het tijdstip waarop wij boodschappen doen. Daarom maakte ik dit appelgebak waaraan geen bloem te pas komt. Er zitten wel gemalen amandelen in, wat een verfijnd smaak oplevert in combinatie met de appels.
Dit allemaal onder het motto: je kunt het thuisblijven ook leuk maken.
Ingrediënten
2 eieren
50 gr suiker + evt 2 el extra om te bestrooien
20 gr boter
1/2 dl melk
1 el citroensap
70 gr amandelen of amandelmeel
1 zakje bakpoeder
Vleugje kaneel
5 appels
Verder nodig
Vierkante Bakvorm ca 20×20 cm
Werkwijze
Verwarm de oven voor op 180 graden
Bekleed de bakvorm met bakpapier
Klop de eieren met de suiker tot lichtgeel en schuimig.
Mix er de gesmolten boter, de melk en het citroensap door.
Maal de amandelen of gebruik amandelmeel. Voeg dit met de bakpoeder en kaneel toe en roer tot een beslag.
Snijd de appels in hele dunne plakjes. Roer de appelschijfjes voorzichtig door het deeg, zodat alle plakjes met deeg omhuld zijn. Doe alles in de bakvorm en druk de appelschijfjes aan. Strooi er evt nog 2 el suiker over.
Bak 50 minuten op 180 graden tot goudbruin. Laat goed afkoelen voordat je hem aansnijdt.
Ook lekker als dessert, met een bolletje ijs of slagroom. Eet smakelijk.
Geef een reactie