Avocadobericht

Midden tussen al het zware nieuws van de laatste maanden kwam er opeens ook avocadonieuws. Zoiets als komkommernieuws, maar dan in de winter. En niet bij gebrek aan ander nieuws, maar misschien wel als afwisseling. Het nieuws was dat we op moeten passen als we een avocado willen ontpitten, omdat dan het mes nogal eens wil uitschieten. Dat kan ernstig letsel aan de hand tot gevolg hebben, zogenaamd avocadoletsel. Het advies is om de pit er met een lepel uit te wippen. Daarnaast blijft het goed om bij alles waarbij je wel een mes gebruikt te denken aan de wijze snijlessen van Theo en Thea: ‘altijd ván je af!’.

Nu we het toch over de avocado hebben: hoe vaak blijkt de ‘eetrijpe’ avocado helemaal niet rijp genoeg te zijn om meteen te eten? Er zijn wat methodes om de rijping te versnellen. Laten rijpen in een zelfgebreide avocadosok bijvoorbeeld, zoals op de foto. Of luchtdicht verpakken samen met een appel of een tomaat en dan een paar dagen laten liggen. Voor als het snel moet kwam ik de suggestie tegen om hem in aluminiumfolie gewikkeld zachtjes in de oven te verwarmen tot negentig graden. Nooit zelf geprobeerd, maar afhankelijk van de rijpheid zou hij dan na tien minuten tot een uurtje eetbaar moeten zijn.

Tot slot nog een recept, want een avocadobericht kan uiteraard niet zonder. Bij ons verdwijnen de meeste avocado’s in de guacamole. De ingrediënten voor een snel recept zijn:

1 rijpe avocado
1 el mayonaise
beetje citroensap
korianderzaadjes, gemalen
komijnzaadjes, gemalen
sambal of tabasco
peper
zout

Prak de avocado fijn met een vork en meng de rest erdoor. Of pureer de avocado en de mayonaise samen met een staafmixer. Voeg vervolgens de kruiden en het citroensap toe, hoeveelheden naar smaak. Meng er evt ook nog een tomaat, die in kleine blokjes gesneden is, door.
Heerlijk met tortillachips.

Een gedachte over “Avocadobericht

Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een website of blog op WordPress.com

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: