De winter voorbij

De lente begint vandaag en de winter is voorbij!

Het viooltje heeft het allemaal dapper doorstaan. In oktober viel hij voor het eerst op, toen hij spontaan was opgekomen bij een muurtje bij de garage. Daarna heeft hij barre tijden gehad, met regen, storm en hagel. Begin februari kwam daar ook nog vorst en een dik pak sneeuw bij. Bijna dagelijks kreeg hij een groet van de achterbuurman, die net zo dapper deze winter is doorgekomen. Heel trouw doet hij elke dag zijn wandelrondje met rollator en zag hij hoe het viooltje in de winter ook overeind bleef. En ziedaar, aan de start van de lente bloeit het viooltje weer volop. Op naar nog veel meer bloei deze lente.

20 maart 2021
26 januari 2021
10 oktober 2020

2 gedachten over “De winter voorbij

Voeg uw reactie toe

  1. Hallo Tanja,
    Prachtig jou overdenking van dit kleine sterke viooltje! ik las in Wikipedia en vond onderstaande leuk om te delen onder jouw verhaal.

    Daarnaast heeft het viooltje een symbolische betekenis van liefde tussen twee vrouwen. Deze betekenis stamt voornamelijk van de gedichten van Sappho, wier gedichten vaak haar liefde voor een andere vrouw illustreerden. De vrouw over wie ze schreef had dan viooltjes vast, of droeg er een bloemenkroon van. In de twintigste eeuw werden Sappho’s gedichten herontdekt. In deze periode kregen viooltjes deze symboliek, en werd het geven van viooltjes aan een vrouw door een andere vrouw gezien als een liefdesverklaring.

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een website of blog op WordPress.com

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: