Vriendelijk groeten

‘Het belangrijkste in de wereld staat buiten politiek, het nieuws of al die dingen. (Het belangrijkste in de wereld) dat ben jij en je omgeving.’

Striptekenaar Pieter Geenen in de Volkskrant 11-01-2022

Afgelopen week stond in de Volkskrant een mooie column van Margriet Oostveen, over striptekenaar Pieter Geenen die binnenkort stopt met zijn dagelijkse strip voor Trouw. In deze strip belicht hij via de figuur Anton Dingeman de actualiteit. Anton Dingeman lijkt opvallend veel op zijn tekenaar Peter Geenen, niet alleen qua uiterlijk. Anton Dingeman is een tevreden man die niet snel luidruchtig van zich zal laten horen. De uitroep ‘deksels’ is voor hem het summum van verontwaardiging.

Anton Dingeman is in de strip kandidaat geweest voor de Nobelprijs voor de vrede, als ‘de Brave Burger, die nooit een oorlog begint, geen buschauffeurs in elkaar trapt, die niemand dood wenst op internet en altijd vriendelijk groet.’ Helaas miste Anton het telefoontje hierover, waardoor hij de prijs misliep, ook weer typerend voor hem.

De strip is een ode aan de meerderheid van mensen die niet beroemd zijn, niet luidruchtig zijn, maar wel goedwillend. Niks mis mee, toch? En dat begint dan met aandacht voor jezelf en je omgeving. En altijd vriendelijk groeten uiteraard 🙋.

Funchal, Madeira

Een gedachte over “Vriendelijk groeten

Voeg uw reactie toe

  1. Mooie blog Tanja.
    De wereld ziet er beter uit voor een ieder van ons wanneer we elkaar ‘zien’.
    Door een groet tover je een glimlach op ons menselijk gezicht.

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een website of blog op WordPress.com

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: